Wat is tuften?

Je hebt het vast wel eens op Instagram of Tiktok voorbij zien komen. Iemand die met een soort pistool een tapijt creëert. Deze techniek heet tuften. Tuften is een textielambacht waarbij met behulp van een tufting machine, lusjes garen van wol of acryl van alle kleuren door een doek worden getrokken om zo een tapijt te maken. Zie het als een soort portable naaimachine.

Tufting machines

Tufting machines bestaan al langer dan de social media trend, al ruim 15 jaar worden deze machines gebruikt in fabrieken in India en China om traditionele tapijten te maken. En sinds de lockdown van 2020 hebben mensen over de hele wereld deze ambacht omarmt om thuis prachtige tapijten te maken. Dankzei onze samenwerking met TuftingEurope gebruik je tijdens de workshop tuft machines van de hoogste kwaliteit.

Tuften is niet alleen een creatieve uitlaatklep, maar het kan ook een grote impact hebben op de uitstraling van je interieur. Met tuften kun je unieke tapijten maken die nergens verkrijgbaar zijn, en die perfect passen bij jouw stijl en smaak. Denk bijvoorbeeld aan iconische cartoonhelden of logo’s, maar ook aan originele kunstwerken. Het tapijt kan als een statement piece dienen en een saaie ruimte nieuw leven inblazen. Daarnaast zorgt het ook voor warmte en gezelligheid in huis. Met een handgemaakt tapijt heb je niet alleen een kunstwerk in huis, maar ook een uniek decoratiestuk dat je met trots kunt laten zien aan je gasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *