Hoe ga je met je tapijt om?

We gebruiken 100% wol voor jouw tapijt, dus is het belangrijk om er goed voor te zorgen zodat het altijd mooi en strak blijft. Hier wat info en een paar tips die je kunt volgen om je tapijt zo lang mogelijk mooi te houden:

Algemene gebeurtenissen rondom je tapijt

Opfluffen

Opfluffen is iets wat vanzelf gebeurt bij pluizige stukken en verdwijnt geleidelijk na verloop van tijd door ze met de hand te borstelen en te stofzuigen.

Uitspringende plukken

Het is normaal dat er uitspringende plukken zijn bij pluizige werken. Knip de uitstekende plukken met een schaar af in plaats van eraan te trekken, om het pluizige stuk niet te beschadigen.

Ingedrukte stukjes

Zware meubels op je pluizige tapijt kunnen de polen platdrukken en deuken veroorzaken.

Het helpt om af en toe de meubels en het tapijt te verplaatsen, zodat de spanning op het tapijt wordt verdeeld. Om de blootstelling aan zonlicht en slijtage gelijkmatiger te maken, raden we aan om het tapijt regelmatig te draaien.

Onderhoudstips

• Borstel of stofzuig regelmatig (twee keer per week aanbevolen)

• Geknoeid? verwijder de vlek direct door te deppen met een doek zonder kleurstoffen

• Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën om vlekken te verwijderen

• Gebruik het tapijt niet in vochtige ruimtes

• Niet in water weken. De textiel lijm verliest hierdoor zijn kracht

• Niet chemisch reinigen

‘How to’:

Stofzuigen van je pluizige stuk

Als je stofzuiger een instelbare zuigkracht heeft, zet deze dan op een laag niveau en neem de tijd om de stofzuiger 3-5 keer over elk gebied te laten gaan om stof, vuil en haar te verwijderen.

Vlekken

Voor droge vlekken schraap je voorzichtig en stofzuig je het vuil en de vlek weg.

Verwijder natte vlekken door een stuk keukenpapier of een doek zonder kleurstoffen te gebruiken om de vlek op te nemen. Gebruik lauw water en een doek of spons om de vlek vochtig te maken, dep het water op met een doek en herhaal dit totdat de vlek vervaagt. Dompel het tapijt niet onder om de lijm die de plukken op hun plaats houdt te behouden.

Bij vettige of hardnekkige vlekken kun je een pH-neutrale en chloorvrije reiniger gebruiken en de bovenstaande stappen volgen.

Als je twijfelt, laat dan je tapijt professioneel reinigen. Niet chemisch reinigen.